Ria Schopman, eigenaar Tekstbureau De Letterbrug, auteur van Alea

Wie is Ria Schopman?

Daar ben ik zelf nog niet helemaal uit. Het leven is een zoektocht, een spannend avontuur met onbekende afloop. Nou ja, onbekend, ik weet dat het een keer ophoudt maar alles wat zich tussen dat wonderbaarlijke begin en het onvermijdelijke einde afspeelt, blijft een grote verrassing. Liever heb ik het hier over hoe ik in het leven sta, wat ik doe en waar ik goed in ben.

Ria Schopman is een kunst- en natuurliefhebber

Ik hou van alles wat leeft. Van de natuur: groots en meeslepend als ik met wilde dolfijnen zwem, klein en ingetogen als ik in de tuin mijn zelf geplante stekkies zie floreren. Ik hou van mensen met al hun eigenaardigheden, hun kwaliteiten en tekortkomingen. Ik hou van kunst omdat het een magische vervanging is voor een gevoel dat we ergens zijn kwijtgeraakt.

Ria Schopman is een creatieveling

Mijn creatieve geest levert een continue stroom aan ideeën die steeds weer in een andere kunstvorm gegoten wordt. Zo speelde ik al toneel, bedacht en presenteerde ik thema-avonden voor hotels in Spanje, en zong ik in een coverband de longen uit mijn lijf. Nu schrijf ik: boeken, teksten, columns en blogs. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de lancering van mijn debuutroman ‘Alea’, meer weg had van een theatershow dan van een boekpresentatie. Tenminste, als ik mijn 200-koppige publiek mag geloven.

Ria Schopman is een verteller

Aan alles kleeft een verhaal. Schrijven is voor mij de ultieme manier om me te verbinden. Met een simpele opeenvolging van woorden op papier of op een beeldscherm, deel ik mijn ervaringen en inzichten om zo mensen te vermaken, te inspireren of te troosten. Zoals in mijn debuutroman ‘Alea’. Ik geef ook wel eens lezingen over de invloed van de digitale revolutie op het bestuderen van spirituele onderwerpen op mijn persoonlijke website.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Nieuwsgierig geworden naar mijn roman? Lees hier meer over Alea.

Tekstbureau De Letterbrug, Auteur Ria Schopman

 

Boekpresentatie Alea, Ria Schopman 16 maart 2014

Boekpresentatie Alea – Ria Schopman 16 maart 2014